Picture
 

Uitnodiging wandeling in natuurgebied “Fochtelooërveen”.

Natuurmonumenten heeft ruim 40 natuurgebieden in Nederland toegankelijk gemaakt. De boswachter van een van deze natuurgebieden wil samen met ons in de Week van de Toegankelijkheid een of enkele activiteiten organiseren bij ons in het natuurgebied.

Ieder(in) wil ons als lid-organisatie in contact brengen met een van de boswachters om samen een aantrekkelijke activiteit of programma te ontwikkelen voor uw achterban”.

We hebben contact opgenomen met de boswachter, Marjan Dunning om te vragen wat zij onze leden kunnen bieden. Er kan heel veel maar omdat het nogal kort dag is willen wij ons beperken tot de wandelingen op 10, 11 of 12 oktober.

Het programma is als volgt:

Tussen 13.00 – 16.00 uur wordt je welkom geheten met koffie/thee en koek. Daarna kan er gestart worden met de wandeling (in groepjes) onder begeleiding van een boswachter, die het een en ander kan vertellen over het natuurgebied Fochtelooërveen. De wandeling kan qua lengte aangepast worden. De langste route is 2,5 kilometer en duurt ong. 1 uur.

Deelname is gratis vanwege het thema van deze week.

Waar is het:

Fochteloërveen, parkeerplaats Brunstingerplas

Vanaf Groningen of Assen richting Veenhuizen rijden. Aan het eind van het dorp sla je met een scherpe bocht linksaf, richting Oosterwolde. Tweede weg links, Weperpolder, wordt na 1,5 km Fochteloërveenweg.

Aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl Hier is ook meer informatie te vinden over de wandelingen.

Het zou mooi zijn als er in een groep gereisd én gewandeld kan worden. Dat maakt deze Week van de Toegankelijkheid extra leuk én gezellig!!