Picture
 

Bewegen in heerlijk warm water!

Wat is hydrotherapie?

Hydrotherapie is een uitstekende vorm van bewegen voor reumapatiënten, revalidatie en mensen met ernstige beweegbeperkingen. De behandeling vindt plaats in het zwembad. Onder begeleiding van een gediplomeerd fysiotherapeut volgt u het programma Hydrotherapie van ReumActief. In warm water (circa 33 graden) worden oefeningen uitgevoerd, die heel prettig zijn voor de spieren en gewrichten. Het warme water zorgt ervoor dat de spieren en gewrichten minder stijf zijn. U zult merken dat u in het dagelijkse leven vrijer kunt bewegen en minder pijnklachten ervaart. Daarnaast verbetert de algemene conditie.

Toegankelijk bad

Het door ReumActief gehuurde zwembad “De Dolfijn” te Stadskanaal is volledig toegankelijk, beschikt over een geleidelijk aflopend trapje en kent een tillift systeem.  ReumActief beschikt over een eigen til band voor de bad lift, dus mensen die zeer slecht ter been zijn of niet kunnen lopen kunnen gewoon meedoen en moeiteloos het bad in geholpen worden. Het water is ca. 33 graden.

Alle groepen worden begeleid door een team van professionele fysiotherapeuten van Fysiotherapie Musselkanaal. Voor aanvang nodigt de fysiotherapeut u uit voor een intake waarbij u samen uw belastbaarheid, doelen en grenzen bespreekt.

De kosten voor deelname bedragen in 2021 € 30 per maand. Sommige zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten.

Voor de deelnemer

Bent u eens verhinderd deel te nemen aan de hydrotherapie dan kunt u afmelden via het onderstaande formulier.

AFMELDEN HYDROTHERAPIE


Wij gebruiken uw gegevens alleen om een e-mail terug te sturen of u terug te bellen. Meer informatie kunt u lezen in onze privacy-verklaring.Bij opzegging abonnement geldt een opzegtermijn van een maand volgend op de maand waarin wordt opgezegd.

DE ACTIVITEITENKALENDER

Bekijk alle activiteiten

VRIENDEN VAN REUMACTIEF

Een patiëntenvereniging zoals ReumActief is afhankelijk van subsidie, donaties en sponsoren.
Vanaf slechts € 100 per jaar kunt u ons al steunen door “Vriend van ReumActief te worden.
U krijgt in ruil voor uw donatie een vermelding op onze website en in ons mooie verenigingsblad.

Wilt u onze vereniging ook graag steunen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Anita Sanders: T
06 25 31 20 09 of
via email:
info@reumactief.info

Maak eenmalige donatie!
Of wordt vriend van Reumactief!