Wat is Hydrotherapie?

Hydrotherapie is een uitstekende vorm van bewegen voor reumapatiënten, revalidatie en mensen met ernstige beweegbeperkingen. De behandeling vindt plaats in het zwembad. Onder begeleiding van een gediplomeerd fysiotherapeut volgt u het programma Hydrotherapie van ReumActief. In warm water (circa 33 graden) worden oefeningen uitgevoerd, die heel prettig zijn voor de spieren en gewrichten. Het warme water zorgt ervoor dat de spieren en gewrichten minder stijf zijn. U zult merken dat u in het dagelijkse leven vrijer kunt bewegen en minder pijnklachten ervaart. Daarnaast verbetert de algemene conditie.

Toegankelijk bad

Het door ReumActief gehuurde zwembad “De Dolfijn” te Stadskanaal is volledig toegankelijk, beschikt over een geleidelijk aflopend trapje en kent een tillift systeem.  ReumActief beschikt over een eigen til band voor de bad lift, dus mensen die zeer slecht ter been zijn of niet kunnen lopen kunnen gewoon meedoen en moeiteloos het bad in geholpen worden. Het water is ca. 33 graden.

Alle groepen worden begeleid door een team van professionele fysiotherapeuten van Fysiotherapie Musselkanaal. Voor aanvang nodigt de fysiotherapeut u uit voor een intake waarbij u samen uw belastbaarheid, doelen en grenzen bespreekt.

De kosten voor deelname bedragen in 2024 € 38.50 per maand. Sommige zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten.

Afmelden?

Bent u eens verhinderd deel te nemen aan de hydrotherapie dan kunt u afmelden via het onderstaande formulier.

Bij opzegging abonnement geldt een opzegtermijn van drie maanden volgend op de maand waarin wordt opgezegd.

  AFMELDEN HYDROTHERAPIE


  Wij gebruiken uw gegevens alleen om een e-mail terug te sturen of u terug te bellen. Meer informatie kunt u lezen in onze privacy-verklaring.  Activiteiten ReumActief

  juli 2024
  M D W D V Z Z
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  

  Vrienden van ReumActief

  Een patiëntenvereniging zoals ReumActief is afhankelijk van subsidie, donaties en sponsoren. Vanaf slechts €f100,- per jaar kunt u ons al steunen door “Vriend van ReumActief” te worden. In ruil voor uw donatie krijgt u een vermelding in ons mooie verenigingsblad.

  Wilt  onze vereniging ook graag steunen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

  Maak eenmalige donatieWord lid van ReumActief

  Word lid en steun ons!

  Door lid te worden van onze vereniging steunt u ons werk en kunnen wij bijdragen aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met reuma of een andere fysieke beperking.


   Ik wil "Vriend van ReumActief" worden voor:

   ParticulierZakelijk