Leden ReumActief lopen Klap tot Klap

Leden ReumActief lopen 10 km

Tweede Paasdag, maandag 1 april 2024, werd de 32e editie van de Klap tot Klaploop, van Musselkanaal naar Stadskanaal, georganiseerd. Drie leden van onze vereniging hadden zich hiervoor ingeschreven om 10 km te gaan wandelen/Nordic Walken.
Thomas, Shana en Anita speldden om 11.30 uur de startnummers op hun jas en maakten zich op voor de loop. Best spannend gezien de fysieke gesteldheid van vooral Thomas en Anita. Nooit eerder liepen zij een dergelijke afstand. Sterker nog, Anita liep een paar jaar geleden nog achter haar rollator en kreeg als kind te horen nooit te kunnen lopen. Daar dacht ze zelf toen, op vijfjarige leeftijd, al heel anders over. Heel veel trainen , doorzettingsvermogen en eigenwijsheid bewezen dat ze veel meer kan dan artsen ooit voor mogelijk hielden.
Ondanks de regen in het begin gingen de drie om 12.15 uur van start voor hun survivaltocht, vastbesloten de finish te gaan halen. Snel werd getracht een steady state te vinden om in dat tempo rond de twee uur binnen te kunnen komen. De sfeer was goed. Even leek het erop dat Thomas af moest haken vanwege problemen met zijn kuiten, maar op karakter en eigen tempo liep hij de 10 km uit. Topper!
Het was bijzonder fijn dat een aantal leden de moeite namen om ons. ondanks de regen en kou, aan te komen moedigen.
Met enorm verzuurde benen bereikten we alle drie de finish. Iets om super trots op te zijn. Het bewijst dat je soms zoveel meer kunt dan iedereen ooit voor mogelijk hield. Het harde trainen werd beloond!

Word lid en steun ons!

Door lid te worden van onze vereniging steunt u ons werk en kunnen wij bijdragen aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met reuma of een andere fysieke beperking.


    Ik wil "Vriend van ReumActief" worden voor:

    ParticulierZakelijk