Samenloop voor hoop

In het weekend van 13 en 14 juli deden een aantal leden van ReumActief, samen met een aantal therapeuten en patiënten van Fysiotherapie Musselkanaal, mee aan de eerste Samenloop voor Hoop te Stadskanaal.

Als team hadden we vooraf reeds enkele acties georganiseerd om geld in te zamelen voor het KWF om nog meer onderzoek kanker mogelijk te maken. Kanker raakt vrijwel iedereen. ReumActief kent leden die de ziekte hebben gehad of er in directe omgeving mee te maken hebben (gehad).

Gedurende 24 uur waren er lopers namens ieder team op het parcours om mee te wandelen. Uiteraard wandelden ook wij, naar kunnen, mee. Het was een zeer indrukwekkend weekend, vol emoties.

13 Juli om 16.00 uur werd het evenement geopend door wethouder Gozina Brongers, die zelf met de ziekte te maken heeft gehad. Daarna was de eerste ronde voor de Survivers, mensen met kanker of die kanker hebben gehad. Vervolgens begonnen alle teams aan de estafette  Naast de wandelestafette waren er veel acties op het terrein, waarmee teams zoveel mogelijk geld probeerden in te zamelen voor het goede doel. Ons team had een verloting met mooie prijzen die ons waren aangeboden door lokale en regionale ondernemers. Tevens konden mensen een reactietest doen en het aantal knikkers in een pot raden.

Zaterdagavond om 23.00 uur werden kaarsen uitgedeeld aan ruim 500 lopers om vervolgens gezamenlijk een kaarsenronde over het parcours te lopen. Een prachtig gezicht waarbij veel emoties vrijkwamen bij de deelnemers en bezoekers.

Zondagmiddag om 16.00 uur werd de slotronde gelopen, waarna het voorlopige eindbedrag bekend gemaakt werd. Een prachtig bedrag van ruim € 68.000!

We bedanken de organisatie, alle sponsoren, alle leden van ons team, alle vrijwilligers en iedereen die dit prachtige evenement heeft mogelijk gemaakt.

Samenloop voor hoop Stadskanaal 2019

Tot de volgende keer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Word lid en steun ons!

Door lid te worden van onze vereniging steunt u ons werk en kunnen wij bijdragen aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met reuma of een andere fysieke beperking.


    Ik wil "Vriend van ReumActief" worden voor:

    ParticulierZakelijk